پخش زنده
امروز: -
محمدرضا فلاحتی: نباید فکر و ذهن کارگر درگیر امنیت شغلی اش باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع روسای تشکلات کارگری استان یزد درباره انعقاد قراردادهای موقت گفت: در کارگاهها و واحدهای تولیدی که کار دائم و مستمر دارند نباید قرارداد موقت بسته شود، این موضوع در برنامه تحولی دولت است و استانهای صنعتی این مساله را به وزارتخانه منعکس کرده اند.
فلاحتی افزود: در این کارگاهها نباید فکر و ذهن کارگر درگیر امنیت شغلی اش باشد؛ از طرف دیگر این مساله در حوزه سیاستگذاری و قانونگذاری است و امیدواریم از طرف مجلس محترم مورد پیگیری به عنوان مطالبه به حق کارگران دنبال شود.
وی درباره گلایه یکی از اعضای تشکلات کارگری مبنی بر کمبود نیرو در ادارههای شهرستانی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: متاسفانه در شهرستانهایی که جمعیت بالای کارگری دارند در حوزههای مختلف دارای کمبود نیرو هستیم و به جد این موضوع به سازمان مدیریت و وزارتخانه منعکس شده، امیدواریم در برخی از شهرستانها که به صورت نمایندگی است مجوز تاسیس اداره داده شود تا این بتوانیم خدمات بهتری را به جامعه کارگری آن منطقه ارائه کنیم.
فلاحتی در ادامه در پرسش اینکه چرا زمان رسیدگی به درخواستهای سخت و زیان آور طولانی است گفت: در سال گذشته با تلاش جهادی همکارانم توانستیم این زمان را از ۸ ماه به ۲ ماه کاهش دهیم، ولی به طور اصولی تا پایان همین ماه قرار است فرآیند دستی از مدار خارج شده و با راه اندازی سامانه برخط درخواست مشاغل سخت و زیان آور این خدمت به صورت الکترونیکی ارائه و کارگر از روند پرونده خود مرحله به مرحله درجریان باشد.
وی ادامه داد: با راه اندازی سامانه مشاغل سخت و زیان آور تلاش میشود زمان رسیدگی به حداقل خود برسد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جواب سوال یکی از کارگران بابت ۴ درصد حق کارفرما در مشاغل سخت و زیان آور که برخی از کارفرمایان آن را پرداخت نمیکنند، گفت: کارفرمایانی که ۴ درصد مشاغل سخت و زیان آور را پرداخت نمیکنند، کارگران با پرداخت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی به مراجع حل اختلاف اداره کار مراجعه و طرح دعوی نموده، قطعا رای به پرداخت حق ۴ درصد توسط کارفرما صادر میشود که توسط دستگاههای ذی صلاح دنبال میشود.
این مقام استانی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: نمایندگان کارگران و شورای اسلامی کار در واحد تولیدی باید رویکرد تعاملی با کارفرما داشته باشند و کارفرما این تشکل را بازوی کمکی خود برای اداره واحدتولیدی خود بداند.
وی به بحث آموزش تشکلات کارگری اشاره کرد و افزود: مباحث آموزشی برای اعضای تشکلات کارگری در دستور کار این اداره هست چرا که آنها باید از وظیفه قانونی خود مطلع باشند.
محمدرضا فلاحتی با تاکید بر اینکه کارگاههایی که طبق قانون مشمول داشتن تشکلات کارگری هستند باید در این راستا اقدام کنند گفت: ذهنیت اشتباه برخی از کارفرمایان باید اصلاح شود. کارگر از لحاظ فکری رشد و تعالی پیدا کرده است. قوانین را مطلع هست و کارفرما باید به این برسد که نماینده کارگر بازوی برای او در مدیریت است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره حفظ و صیانت از نیروی کار در واحدهای تولیدی گفت: جان کارگر از نان کارگر برای ما مهمتر است. واحد تولیدی باید مسائل ایمنی و فنی را رعایت کنند و هشدارها و رفع نقصهایی که توسط بازرسین کار به آنها داده میشود را رفع کنند و در این قضیه با هیچ شرکتی با اغماض برخورد نخواهیم کرد.
وی در پایان گفت: در چارچوب قانون، با نگاه کارشناسی و بدون سوگیری پذیرای نقدهای کارگران هستیم، چرا که آنها در خط مقدم هستند و با مطرح کردن مسائل و مشکلات خود، این اداره کل نیز در پی رفع آنها اقدام خواهد کرد.